Reklama

Kuchenne rewolucje w Borach Tucholskich

Magda Gessler, 56-letnia właścicielka restauracji Grażyna, jej syn Rafał oraz cała załoga zawalczyli o uznanie gości. Łatwo nie było. W zespole zapanowała nerwowa atmosfera, jednak wkrótce wszystko zmieniło się o 180 stopni. Co wydarzyło się po programie?

Magda Gessler, 56-letnia właścicielka restauracji Grażyna, jej syn Rafał oraz cała załoga zawalczyli o uznanie gości. Łatwo nie było. W zespole zapanowała nerwowa atmosfera, jednak wkrótce wszystko zmieniło się o 180 stopni. Co wydarzyło się po programie?
Magda Gessler /Krzemiński Jordan /AKPA

Magda Gessler  tym razem zagościła w Borach Tucholskich we wsi Żalno, gdzie restaurację już od trzech lat prowadzi 56-letnia Grażyna. Mamę wspiera 31-letni syn Rafał. W kuchni panuje niezawodna załoga, wśród której od czasu do czasu dochodzi do spięć. Wszystko ze względu na wybuchowy charakter szefa kuchni, Maćka. 

Wybuchowa jest nie tylko atmosfera, ale i pewnego rodzaju scenografia. Przed lokalem na ogromnym terenie rozpościera się coś na wzór poligonu wojskowego. Pełno tam pojazdów wojskowych, jest i czołg, a także wyrzutnia rakiet. Rodzina słynie z ogromnej pasji do militariów. Gości jednak brakuje, a właściciele nieustannie są pod kreską. Na ratunek przyjeżdża znana w całej Polsce restauratorka. Pierwsze wrażenie nie było najlepsze. Niesmaczne jedzenie i odstraszający wystrój.

Magda Gessler przeprowadza rewolucję

Reklama

Kreatorka smaku i stylu rzuciła swoje słynne: "Wy trujecie ludzi" i... coś się zaczęło dziać. Kucharz zdecydował się stawić czoło wyzwaniu, a cała ekipa wydawała się wzajemnie wspierać. Miejsce straciło swój militarny charakter. Pojawił się pomysł stworzenia osobnego muzeum, jak i restauracji o przyjemnym, ciepłym klimacie, której tematem przewodnim stał się las. Na ścianach złoto, zieleń, motyw grzybów i czerwień. W powietrzu zapach sosny i dobrego jedzenia. 

W menu znalazły się galaretka z prawdziwków i nóżek wieprzowych, do tego dodatki w postaci śliwek w occie i specjalny sos, zupa na wywarze z dzika i ogonach wołowych z pędami sosny, strogonow z gęsiny z kurkami, babka ziemniaczana, żurawina. "Restauracja w Borach" to od teraz "Zajazd Grasz w zielone?". Lokal nabrał zupełnie innego charakteru, Maciej zmienił zdanie i dużo się nauczył, a Magda Gessler stwierdziła, że bogactwo Borów Tucholskich zagościło na dobre w tym miejscu.

Kuchenne rewolucje: Co wydarzyło się po programie?

Magda Gessler do lokalu wróciła trzy tygodnie później. W restauracji było wielu klientów, a restauratorka zauważyła niewielkie niedociągnięcia.

Zobacz również:

Adam Fidusiewicz i Karolina Sawka parą? "Kocham cię"

Ostatni z wielkich. Wciąż nie chce się wierzyć, ilu lat dożył

Objawienie roku? 20-letnia piękność ma polskie korzenie!

Więcej newsów o filmach, gwiazdach i programach telewizyjnych, ekskluzywne wywiady i kulisy najgorętszych premier znajdziecie na naszym Facebooku Interia Film.

RMF/INTERIA
Dowiedz się więcej na temat: Magda Gessler | Kuchenne rewolucje
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy