Reklama

"Kiedy ją spotkałem": SYLWETKI TWÓRCÓW

Imtiaz Ali

Reklama

Imtiaz strzeże swojego życia prywatnego. Chętnie natomiast mówi o swoich filmach I karierze, którą rozpoczął w 2004 roku.

Zaczął jako aktor rolą w filmie Black Friday. Na tym też zakończył aktorską przygodę i skupił się na pisaniu scenariuszy. Socha Na Tha, pierwszy film który napisał i wyreżyserował, przysporzył mu rzesze fanów. Potem było Ahista Ahista, nakręcone na podstawie jego scenariusza i wreszcie Kiedy ją spotkałem - jak dotąd największy sukces Aliego. Obecnie pracuje nad kolejnym filmem. Nie jest znana jeszcze data jego premiery.

Filmografia:
Black Friday (2004) - aktor
Socha Na Tha (2005) - scenariusz, reżyseria i montaż
Ahista Ahista (2006) - scenariusz
Kiedy ją spotkałem (2007) - scenariusz I reżyseria

Shahid Kapur

Urodził się 25 lutego 1981 roku w Mumbaju. Jako dziecko wystąpił w reklamie mleka czekoladowego, dlatego fani nazywają go czasem "Chocolate Boy". Karierę w przemyśle filmowym rozpoczął w 1999 roku jako tancerz w jednej z piosenek w filmie Taal. Dzielił tam ekran z piękną Aishwaryą Rai Bachchan. Aktorstwem zajął się dopiero cztery lata później. Za debiut w filmie Ishq Vishq dostał dwie nagrody dla najlepszego debiutanta.

Obecnie Shahid jest jednym z najsłynniejszych aktorów Bollywood. Zagrał w 15 filmach. Vivah z 2006 roku był jego pierwszym sukcesem kasowym. Od tamtej pory dobra passa Shahida trwa. Na swoim koncie ma w sumie cztery nagrody i trzy kolejne nominacje.

Prywatnie przez długi czas był z Kareeną Kapoor. Obecnie nie jest z nikim związany.

Wybrana filmografia:
Ishk Vishq (2003)
Fida (2004)
36 China Town (2006)
Vivah (2006)
Kiedy ją spotkałem (2007)
Kismat Konnection (2008)

Kareena Kapoor

Kareena urodziła się w jednej z najsłynniejszych rodzin indyjskiego przemysłu filmowego. Jej przodek, Prithviraj Kapoor, przyjechał do Mumbaju jeszcze w czasach filmów niemych i odniósł oszałamiający sukces. Od tego czasu każde pokolenie rodziny Kapoorów obfituje w gwiazdy filmowe. Kareena jest właśnie jedną z nich.

Aktorka urodziła się 21 września w Mumbaju. Swoją karierę rozpoczęła w 2000 roku w filmie Refugee u boku Abhisheka Bachchana. Entuzjastyczne recenzje zapewniły jej stałe miejsce w przemyśle.

Jak dotąd Kareena zagrała w 35 filmach - zarówno komercyjnych, jak i niezależnych. W ciągu swej ośmioletniej kariery zdobyła sześć nagród i nominowana była do dziesięciu kolejnych. Jest uważana za jedną z najbardziej utalentowanych aktorek młodego pokolenia.

Prywatnie przez długi czas związana była z Shahidem Kapurem, jednak tuż przed premierą Kiedy ją spotkałem, ten związek się zakończył. Obecnie związana jest z Saifem Alim Khanem.

Wybrana filmografia:
Refugee (2000)
Asoka (2001)
Czasem słońce, czasem deszcz (2001)
Mujhse Dosti Karoge! (2002)
Yuva (2004)
Bo to jest miłość (2005)
Omkara (2006)
Don (2006)
Kiedy ją spotkałem (2007)
Main Aur Mrs Khanna (2008)

materiały dystrybutora

Reklama

Dowiedz się więcej na temat: Kiedy ją spotkałem

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje