Reklama

"Aberdeen": AKTORZY

STELLAN SKARSGARD

Reklama

Filmografia:

PIEKIELNA GŁĘBIA ( 1999 ), reż. Renny Harlin

PASSION OF MIND ( 1999 ), reż. Alain Berliner

SAVIOR ( 1998 ) jako Peter, reż. Predrag Antonijevic

MY SON THE FANATIC ( 1998 ), jako Schitz, reż. Udayan Prasad

GLASS – BLOWER’S CHILDREN ( 1998 ), jako Albert, reż. Anders Gronros

RONIN ( 1998 ), jako Gregor, reż. John Frankenheimer

BUNTOWNIK Z WYBORU ( 1997 ), jako Gerald Lambeau, reż. Gus Van Sant *

AMISTAD ( 1997 ), jako Tappan, reż. Steven Spielberg *

PRZEŁAMUJˇC FALE ( 1996 ), jako Jan, reż. Lars von trier

POLOWANIE NA CZERWONY PAŹDZIERNIK ( 1990 ), jako kpt.Tupolev, reż. John McTiernan

THE WOMAN ON THE ROOF ( 1989 ), jako Willy, reż. Gustav Nykvist **

THE UNBEARABLE LIGHTNESS OF BEING ( 1988 ), jako inżynier, reż. Philip Kaufman

TACKNAMN COQ ROUGE ( 1989 ), Carl Hamilton, reż. Per Berglund **

THE SIMPLE – MINDED MURDER ( 1982 ), jako Sven, reż. Hans Alfredson ***

* - Nagrody filmowe w 1998 roku

** - Nagrody Guldbagge w 1990 roku, w tym dla Najlepszego Aktora

*** - Srebrny Niedźwiedź na Festiwalu w Berlinie w 1982 roku, nagrody Guldbagge w tym dla Najlepszego Aktora


LENA HEADEY

Filmografia:

ONEGIN ( 1999 ), jako Olga Larina, reż. Martha Fiennes

MERLIN ( 1998 ), serial TV, jako Guinevere, reż Steve Barron

THE MAN WITH RAIN IN HIS SHOES ( 1998 ), jako Sylwia, reż. Maria Ripoli

MRS. DALLOWAY ( 1997 ), jako młoda Sally, reż. Marleen Gorris

BAND OF GOLD ( 1995 ), jako Colette, reż. Charles Beeson & Richard Laxton

ADWOKAT DIABŁA ( 1995 ), w TV, jako Clare Rigby, reż. Adrian Shergold

THE GROTESQUE ( 1995 ), jako Cleo Coal, reż. J.P. Davidson

LOVED UP ( 1995 ), w TV, jako Sarah, reż. Peter Cattaneo

KSIĘGA DŻUNGLI ( 1994 ), jako Kitty Brydon, reż. Stephen Sommers

MACGYVER: TRIAL TO DOOMSDAY ( 1994 ), w TV, jako Elise Moran, reż. Charles Correll

OKRUCHY DNIA ( 1993 ), jako Lizzie, reż. James Ivory

CENTURY ( 1993 ), jako Miriam, reż Stephen Poliakoff

THE SUMMER HOUSE ( 1992 ), w TV, jako Margaret, reż. Waris Hussein

WATERLAND ( 1992 ), jako młoda Mary, reż. Stephen Gyllenhaal


IAN HART

Filmografia:

KONIEC ROMANSU ( 1999 ), Mr.Pakis

THIS YEAR’S LOVE ( 1999 ), Liam

BEST ( 1999 ), Nobby Stiles

SPRING FORWARD ( 1999 )

UNTITLED LOVE STORY ( 1999 )

B.MONKEY ( 1998 ), Steve

WRÓG PUBLICZNY ( 1998 ), Bingham

FROGS FOR SNAKES ( 1998 ), Mouse Murphy

CHŁOPAK RZEŻNIKA ( 1997 ), Wuj Alo

MOJO ( 1997 ), Micky

HOLLOW REED ( 1996 ), Tom Dixton

GOLD IN THE STREETS ( 1996 ), Des

MICHAEL COLLINS ( 1996 ), Joe O’Reilly

ROBINSON CRUSOE ( 1996 ), Daniel Dafoe

STILL WATERS BURN ( 1996 ), Jack Price

CLOCKWORK MICE ( 1995 ), Steve

ANGLIK, KTÓRY WSZEDŁ NA WZGÓRZE A ZSZEDŁ Z GÓRY ( 1995 ), Johnny Shellshocked

LAND AND FREEDOM ( 1995 ), David Carr

NOTHING PERSONAL ( 1995 ), Ginger

BACKBEAT ( 1993 ), John Lennon

THE HOURS AND TIMES ( 1992 ), John Lennon

NO SURRENDER ( 1985 ), Uncertain Mugger


CHARLOTTE RAMPLING

Filmografia:

VARYA ( 1999 ), Ranyevskaya

SKRZYDŁA GOŁĘBICY ( 1997 ), Ciotka maude

INVASION OF PRIVACY ( 1996 ), Deidre Stiles

ASPHALT TANGO ( 1996 ), Marion

TIME IS MONEY ( 1994 ), Irina Kaufman

HAMMERS OVER THE ANVIL ( 1991 ), Grace McAlister

POCZTÓWKI Z NAD KRAWĘDZI ( 1989 )

D.O.A. ( 1988 ), Pani Fitzwaring

PARIS BY NIGHT ( 1988 )

ANGEL HEART ( 1987 ), Margaret Krusemark

MASCARA ( 1987 ), Gaby Hart

MAX, MON AMOUR ( 1986 ), Margaret

TRISTESSE ET BEAUTE ( 1985 )

VIVA LA VIE ! ( 1984 ), Catherine Perrin

WERDYKT ( 1982 ), Laura Fischer

STARDUST MEMORIES ( 1980 ), Dorrie

UN TAXI MAUVE ( 1977 ), Sharon

FAREWELL, MY LOVELY ( 1975 ), Helen Grayle

YUPPI DU ( 1975 )

NOCNY PORTIER ( 1974 ), Lucia Atherton

GIORDANO BRUNO ( 1973 ), Fosca

ZARDOZ ( 1973 ), Consuella

THE SKI BUM ( 1971 ), Samantha

TARGET : HARRY ( 1969 ), Ruth Carlyle

THREE ( 1969 ), Marty

THE LONG DUEL ( 1967 ), Jane

GEORGY GIRL ( 1966 ), Meredith

ROTTEN TO THE CORE ( 1965 ), Sara Capell

materiały dystrybutora

Reklama

Dowiedz się więcej na temat: Aberdeen

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje