Reklama

Marek Kondrat: Odkrywanie smaku

Pierwsza książka kulinarna autorstwa Marka Kondrata i szefów kuchni hotelu Hilton Gdańsk, Adama Woźniaka i Pawła Wątora - "Odkrywanie smaku" miała w czwartek, 6 października, swoją premierę.

Współpraca znawcy win z mistrzami kuchni rozpoczęła się ponad roku temu, kiedy to właściciel ogólnopolskiej sieci sklepów Winiarium, a zarazem wybitny aktor, wyselekcjonował dla wspomnianego hotelu kolekcję win.

Wspólną pasję do poszukiwania nowych smaków i łączenia ich z najlepszymi winami panowie przekuli w projekt, którego owocem jest wydana w październiku książka "Odkrywanie smaku".

Książka jest zapisem wielu wspólnych sesji winno-kulinarnych i eksperymentów w poszukiwaniu łączenia smaków między jedzeniem a winem. Sesji, które były podstawą do stworzenia zapisu dań i dobranych do nich win, a także do zainspirowania czytelników do tworzenia swoich własnych unikalnych kompozycji.

Reklama

Podczas imprezy promocyjnej premierowo zostało zaprezentowane jesienne menu restauracji "Mercato" w hotelu Hilton Gdańsk. W jesiennej karcie znajdą się propozycje prosto ze stron kulinarnej książki "Odkrywanie smaku", takie jak polędwica Kobe z borowikami i sosem miso oraz dla wielbicieli ryb - okoń morski z musztardą Dijon, pomidorem, czerwoną cebulą i sosem beurre blanc.

INTERIA.PL/PAP
Dowiedz się więcej na temat: Marek Kondrat | Hilton | Gdańsk
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy