Wachowicz przyciągnęła widzów
"Gotować smacznie, szybko i zdrowo... Czemu nie? Taka właśnie jest moja prywatna kuchnia. A ponieważ lubię dzielić się przepisami, postanowiłam stanąć przed kamerą i w autorskim programie Ewa gotuje w Telewizji Polsat opowiedzieć o mych kulinarnych tajemnicach!" - mówi o początkach swojego autorskiego programu kulinarnego Ewa Wachowicz, była Miss Polonia, była rzeczniczka prasowa premiera Waldemara Pawlaka, a obecnie właścicielka firmy ProMiss, produkującej programy telewizyjne.
Program "Ewa gotuje" zadebiutował w Polsacie 22 grudnia ubiegłego roku i mimo dość nietypowej pory nadawania (wtorki, godz. 9.15) zyskał sobie sporą popularność. Według ostatnich badań firmy AGB NMR, pierwsze trzy odcinki kulinarnej audycji oglądało średnio 787 tys. widzów.
"To bardzo dobry wynik" - komentuje prowadząca program i jednocześnie współautorka scenariusza, która dotychczas przygotowywała na ekranie m.in. potrawy wigilijne, sylwestrowe, kurę na patyku i ciasto z węgierkami oraz pesto i tort orzechowy.
Warto dodać, iż wszystkie sekwencje kulinarne kręcone są w domowej kuchni krakowskiego mieszkania Ewy Wachowicz.
"Chciałam, by gotowanie na ekranie było autentyczne. Jeśli sięgam do szuflady po przyprawy, to nie dlatego, że przed zdjęciami schowała je tam obsługa planu. Oregano, tymianek czy bazylia po prostu zawsze tam są! Przed nagraniem nie muszę uczyć się na pamięć lokalizacji składników danej potrawy, nie muszę pamiętać o nich podczas zdjęć, więc na ujęciu mogę skupić się na gotowaniu i ciekawej opowieści. W studiu byłoby to niemożliwe!".