Reklama

Nie żyje uczestnik programu "Hell's Kitchen". Karol Fijołek miał 31 lat

Nie żyje Karol Fijołek, uczestnik czwartej edycji programu "Hell's Kitchen. Piekielna kuchnia". O jego śmierci poinformowała Fundacja Młodzi Propagują Sztukę. Smutne wieści potwierdziła też Sylwia Biały z pierwszej edycji kulinarnego show.

Nie żyje Karol Fijołek, uczestnik czwartej edycji programu "Hell's Kitchen. Piekielna kuchnia". O jego śmierci poinformowała Fundacja Młodzi Propagują Sztukę. Smutne wieści potwierdziła też Sylwia Biały z pierwszej edycji kulinarnego show.
Karol Fijołek na planie programu "Hell's Kitchen" /Polsat

Nie żyje Karol Fijołek, uczestnik czwartej edycji kulinarnego show Polsatu "Hell’s Kitchen. Piekielna kuchnia". Informacja o śmierci kucharza z Wisły pojawiła się na facebookowej stronie Fundacji Młodzi Propagują Sztukę. Przyczyna zgonu nie jest znana. Fijołek miał 31 lat.

"Nie żyje Karol Fijołek, inicjator organizacji pikniku charytatywnego w Wiśle, którego podjęliśmy się przy współpracy z wieloma osobami w ubiegłym roku. Wcześniej brał udział we współorganizowanym przez nas pikniku charytatywnym w Międzybrodziu Bialskim. Poznała go również grupa MovieWier, której opowiedział o swoim udziale w programie 'Hell’s Kitchen'" - przekazano.

Reklama

Smutne wieści potwierdziła w mediach społecznościowych również Sylwia Biały, uczestniczka pierwszej edycji "Hell’s Kitchen. Piekielna kuchnia".

"Żegnaj. Są takie momenty, że słów brakuje... Ogromne współczucia dla rodziny" - napisała na Facebooku.

Post z pożegnaniem zamieścił w sieci także Marcin Wodziński, który rywalizował z Karolem w tej samej edycji kulinarnego show. "W tych złych czasach odszedł od nas nasz kolega Karol Fijołek, uczestnik IV edycji 'Hell’s Kitchen'. Spoczywaj w spokoju" - napisał kucharz.

Karol Fijołek w programie "Hell’s Kitchen. Piekielna kuchnia" wystąpił w 2015 roku. Kucharzowi z Wisły w telewizyjnym show udało się dotrzeć do siódmego miejsca. Jego pasją była psychologia. Od lat zmagał się z chorobą. Karol cierpiał na cukrzycę typu II.

"Gastronomia to nie umiejętność dobrego gotowania... Ale filozofia wydobywania smaku i aromatów... To pasja i coś co trzeba po prostu kochać.." - napisał w opisie swojego facebookowego profilu.

Przeczytaj artykuł na stronie RMF!

Maria Staroń

RMF
Dowiedz się więcej na temat: Hell's Kitchen – Piekielna Kuchnia
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy