Reklama

Magda Gessler w trzech wydaniach

Jesienią Magdę Gessler zobaczymy aż w trzech programach - obok "Kuchennych rewolucji" będzie gospodynią programu "Pyszne Peru" i autorką reportażu "Historie więzienne". "Jestem córką dziennikarza, więc gdzieś się to we mnie odzywa" - tłumaczy restauratorka.

Jesienią Magdę Gessler zobaczymy aż w trzech programach - obok "Kuchennych rewolucji" będzie gospodynią programu "Pyszne Peru" i autorką reportażu "Historie więzienne". "Jestem córką dziennikarza, więc gdzieś się to we mnie odzywa" - tłumaczy restauratorka.
Magda Gessler nie miała w ostatnim czasie chwili wytchnienia /Michał Baranowski /AKPA

Jesienią w TVN Style Magdę Gessler zobaczymy w dokumentalnym programie "Pyszne Peru". Dlaczego Peru? "To jest moje marzenie. Mój świętej pamięci mąż mówił mi, że to był najpiękniejszy kraj, jaki odwiedził w swoim życiu. Poznałam tamtejszą kuchnię w najlepszym wydaniu i pojechałam do Peru odszukać to, czego się nauczyłam. Znalazłam nieprawdopodobny wachlarz bardzo bogatych produktów genialnie potraktowanych" - przekonuje PAP Life Gessler.

Zdaniem restauratorki w Peru mają najlepsze na świecie ceviche. "To jest obecnie najmodniejsze danie, które jest dużo lepsze od sushi, bo naprawdę ma zero kalorii" - zachwala Gessler i dodaje, że jej ulubionym cevichem jest to z soku z marakui, limonki i arbuza z dodatkiem chili, białej cebuli i kolendry.

Reklama

Kolejnym programem Gessler będzie reportaż "Historie więzienne". "Bardzo mocno interesuję się ludźmi, ich losem i w ogóle tym, jak to się dzieje, że im się tak dzieje. Tutaj spotkałam szefa przemytu kokainy, Polaka, który trafił do peruwiańskiego więzienia, skąd zabiera go polski ksiądz. Cała geneza tego, jak on zorganizował ten przemyt, była dla mnie bardzo interesująca. Jestem córką dziennikarza, więc gdzieś to się we mnie na pewno odzywa" - wyjaśnia Gessler.

Zaś od 1 września na antenie TVN kontynuowane będą "Kuchenne rewolucje". To już 14. sezon, co jest ewenementem na skalę światową, gdyż w żadnym innym kraju nie miał on tylu kontynuacji. Mimo iż Gessler - jak wylicza - zmieniła 170 restauracji, a 120 uratowała, nie ma wrażenia, że problemy ich właścicieli się powielają. "Inaczej bym tego nie robiła. To jest bardzo ciężka praca i ostatnio to są już takie niespodzianki, jakich nikt się nie spodziewa - włącznie z ciężkimi chorobami psychicznymi właścicieli, które niestety dają o sobie znać" - zdradza PAP Life Gessler.

Jak rozpocząć kuchenną rewolucję we własnym domu? Najlepiej od obejrzenia wszystkich odcinków programu, które Magda Gessler uważa za uniwersytet kuchni. "Tu jest i socjologicznie, i teoretycznie, i merytorycznie. Słowem - najlepszy program" - zachwala restauratorka.

INTERIA.PL/PAP
Dowiedz się więcej na temat: Magda Gessler
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy