Reklama

Magda Gessler: Ta edycja "MasterChefa" jest bardziej wesoła

Magda Gessler zauważa, że VI edycja "MasterChefa" ma dużo lepszą energię niż poprzednie, a podczas nagrań panowała fantastyczna atmosfera zarówno wśród uczestników, jak i jurorów. Według niej "MasterChef" daje szansę na pokonanie mentalnych barier i sprawdzenie swoich umiejętności każdemu - niezależnie od tego, czy ktoś pochodzi z dużego miasta, czy z niewielkiej gminy na obrzeżach naszego kraju. Wystarczy talent kulinarny, poczucie smaku, kreatywność i wiara w siebie.

Magda Gessler zauważa, że VI edycja "MasterChefa" ma dużo lepszą energię niż poprzednie, a podczas nagrań panowała fantastyczna atmosfera zarówno wśród uczestników, jak i jurorów. Według niej "MasterChef" daje szansę na pokonanie mentalnych barier i sprawdzenie swoich umiejętności każdemu - niezależnie od tego, czy ktoś pochodzi z dużego miasta, czy z niewielkiej gminy na obrzeżach naszego kraju. Wystarczy talent kulinarny, poczucie smaku, kreatywność i  wiara w siebie.
Magda Gessler /AKPA

Uczestnicy VI edycji "MasterChefa" muszą się zmierzyć z różnymi zadaniami, które będą wymagały od nich nie tylko talentu, lecz przede wszystkim odwagi pozwalającej wyjść poza utarte w kuchni schematy. Wśród konkurencji: przygotowanie najsłynniejszych zup na świecie, owoców morza, skomplikowanych dań assiette i popularnego fish and chips. Zmagania zawodników jak zwykle ocenią jurorzy oraz goście specjalni, a na najlepszych czeka podróż do Australii, podczas której wybitni szefowie kuchni odsłonią tajniki kuchni australijskiej.

- Myślę, że ta edycja jest nieco inna, jeszcze bardziej wesoła, pogodna. Odkrywamy talenty wśród ludzi, którzy są z bardzo małych miasteczek, z każdym odcinkiem uczą się siebie, idą bardzo wysoko, można im zaufać - mówi agencji Newseria Magda Gessler, restauratorka.

Reklama

Zdaniem Magdy Gessler, "MasterChef" zdecydowanie wyróżnia się wśród innych programów kulinarnych. Jego sukces polega na tym, że nic nie jest z góry zaplanowane i wyreżyserowane.

- "MasterChef" uczy wszystkich gotowania, wszystko jest krok po kroku, wszystko widzicie, zadania są bardzo konkretne, czasami bardzo trudne, ale można dokładnie zobaczyć, jak to się dzieje - tłumaczy Magda Gessler.

Gessler przyznaje też, że z edycji na edycję coraz lepsze są relacje pomiędzy jurorami. Każdy z nich ma zupełnie inną, niezwykłą osobowość, dzięki czemu program też sporo zyskuje na atrakcyjności.

- Jest ciepło, coraz cieplej, coraz lepiej się znamy, wiemy, czego nie wolno ruszać, co komu może sprawić przykrość. Wydaje mi się, że się szanujemy, bardzo ciężko pracujemy, nie można się nie lubić - dodaje Magda Gessler.

Magda Gessler jest autorką wielu książek kucharskich i właścicielką ponad dwudziestu restauracji i kawiarni. W 2011 roku otrzymała statuetkę Wiktora w kategorii "Największe odkrycie telewizyjne". Rok później została nagrodzona w plebiscycie Telekamery w kategorii "Osobowość telewizyjna". W programie "Kuchenne rewolucje" restauratorka odkrywa przed widzami często ciemne strony lokali gastronomicznych w różnych częściach Polski. Na miejscu zmaga się z różnymi problemami: kłopotami finansowym właścicieli restauracji, z brakiem umiejętności kulinarnych i wykwalifikowanej kadry, a przede wszystkim z obawą przed gruntownymi zmianami.

Newseria Lifestyle/informacja prasowa
Dowiedz się więcej na temat: Magda Gessler | MasterChef
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy