Kto wygra "Hell's Kitchen"?
Już 22 listopada poznamy zwycięzcę szóstej edycji programu "Hell's Kitchen - Piekielna Kuchnia". W wyborze najlepszego kucharza pomogą szefowi Michałowi Brysiowi gwiazdy polskiego show-biznesu.
Sto tysięcy złotych i praca w restauracji Michała Brysia "L'enfant Terrible" - o taką nagrodę walczyć będą finaliści programu "Hell's Kitchen". Spośród czworga uczestników, którzy wytrwali w piekielnej kuchni aż 10 tygodni, w finałowym serwisie wezmą udział dwie osoby. Ich dania oceni sam Michał Bryś oraz zaproszone gwiazdy. Wśród gości restauracji pojawią się gwiazdy serialu "Przyjaciółki": Ilona Lewandowska, Nicole Bogdanowicz oraz Marcin Korcz, a także aktorka i wokalistka Katarzyna Sowińska.
Gwiazdy oraz wszyscy pozostali goście piekielnej restauracji wypełnią specjalne ankiety, które pomogą szefowi Michałowi Brysiowi wyłonić zwycięzcę szóstej edycji "Piekielnej Kuchni". O tytuł najlepszego kucharza "Hell's Kitchen" walczyć będą Agnieszka Jasińska, Mikołaj Król, Michał Suchanowski i Jakub Suchta. Zanim poznamy zwycięzcę zobaczcie, kim są uczestnicy, którzy będą walczyć o miejsce w wielkim finale i nagrodę główną kulinarnego show.
Agnieszka Jasińska, 29 lat - Ruda Śląska
Zawodowo prowadzi firmę budowlaną zajmującą się montażem balustrad i konstrukcji ze stali nierdzewnej, ale gotowanie jest jej pasją od 20 lat. Jako mała dziewczynka podpatrywała w kuchni babcię i mamę. Z czasem zaczęła sama eksperymentować i szukać nowych smaków. Od czterech lat uczęszcza na różne kursy kulinarne w Polsce i za granicą, m.in. we Włoszech. Specjalizuje się w pieczeniu tortów. Bardzo ceni tradycje polskiej kuchni. Jest perfekcjonistką, co uważa za swoją wadę i zaletę jednocześnie. Chciałaby zawodowo zająć się gastronomią i prowadzić swój program kulinarny. Marzy o swojej własnej książce kulinarnej. Jest autorką bloga kulinarno-podróżniczego.
Mikołaj Król, 21 lat - Radom
Gotowaniem zajmuje się zawodowo od ok. 5 lat. Uważa, że kucharz jest artystą, a gotowanie sztuką. Kocha eksperymentować, ale niezbyt dobrze radzi sobie z wypiekami. Twierdzi, że jest bardzo pracowity i zdeterminowany, choć czasem bywa wybuchowy. Singiel. Ma nadzieję, że w programie znajdzie miłość życia. Jest bardzo związany z rodziną. Marzy o własnej restauracji, bo gotowanie jest jego największą pasją. Najmłodszy uczestnik szóstej edycji "Hell's Kitchen. "Petarda" - tak zwracają się do niego uczestnicy oraz szef Michał Bryś.
Michał Suchanowski, 38 lat - Bytom
Gotuje zawodowo od 18 lat. Ukończył technikum gastronomiczne o profilu technik/technolog żywienia zbiorowego. Doświadczenie zdobywał w restauracjach w Polsce oraz w Niemczech. Ma na koncie udział w różnych konkursach kulinarnych, m.in. był półfinalistą olimpiady dla kucharzy, zajął drugie miejsce w konkursie na targach kulinarnych w Krakowie. Jest osobą niezwykle zorganizowaną i ambitną. Trenuje judo. Każdą wolną chwilę poświęca żonie oraz dwóm synom. Marzy o własnym lokalu gastronomicznym.
Jakub Suchta, 32 lata - Wrocław
Właściciel biura turystycznego, kapitan i organizator rejsów morskich na całym świecie oraz eventów dla firm. Ale to gotowanie jest jego największą pasją już od wczesnego dzieciństwa. Jest kulinarnym samoukiem. W swojej kuchni nigdy nie korzysta z gotowych przepisów, a inspiracje na swoje potrawy czerpie z morskich wypraw. W poszukiwaniu kulinarnego doświadczenia wyjechał do Londynu, gdzie miał okazję pracować jako kelner dla Gordona Ramsaya oraz Marco Pierre'a White'a. Po powrocie do Polski pracował w różnych restauracjach, w których był odpowiedzialny m.in. za dobór menu oraz szkolenie personelu. W przyszłości chciałby prowadzić program kulinarno-podróżniczy, łącząc w ten sposób wszystkie swoje pasje. Nie boi się wyzwań, a w pracy w kuchni jest bardzo skupiony na osiągnięciu celu.