"Hell's Kitchen": Danie uczestniczki w menu restauracji
Takiego werdyktu w "Hell's Kitchen" nie spodziewał się żaden z uczestników. Znany z ciętego języka i krytycznych ocen szef Wojciech Modest Amaro, postanowi wprowadzić do menu "Piekielnej Kuchni" danie przygotowane przez jedną z uczestniczek! To pierwsza tego typu sytuacja w polskiej edycji kulinarnego show Polsatu.
Umiejętności kulinarne uczestników "Hell's Kitchen" rosną z tygodnia na tydzień. Ale takiego werdyktu, jaki usłyszy dziś Sylwia Biały, nie usłyszał dotychczas żaden uczestnik.
- Wiesz co ja myślę? Że to wygląda fajnie. Naprawdę nie robiłaś tego w domu? To zacznij. Sylwia, uwierz w siebie. Smak jest fenomenalny. Petarda! - podsumował Amaro danie Sylwii Biały, która przygotowała dekonstrukcję pierogów (rozłożenie danej potrawy na czynniki pierwsze i podanie jej w niekonwencjonalny sposób).
Danie Sylwii tak bardzo zasmakowało szefowi Wojciechowi Modestowi Amaro, że postanowił wprowadzić je do menu "Piekielnej Kuchni".
- Sylwia, wydaje mi się, że powinniśmy wrzucić te pierogi do karty. Leniwe a' la Sylwia będą podczas najbliższego serwisu w naszej karcie - zakomunikował Wojciech Modest Amaro.
Takie wyróżnienie jest ogromnym sukcesem. Menu "Hell's Kitchen" zostało przygotowane z wielką starannością przez samego Wojciecha Modesta Amaro. Każde danie jest kulinarnym majstersztykiem pod względem smaku, jak i kompozycji.
I jak się okazuje Sylwii, jako pierwszej uczestniczce, udało się przygotować danie nie odbiegające od niezwykle wysokich standardów szefa Amaro.
Kto oprócz Sylwii poradzi sobie z zadaniem? Czyje danie nie zasmakuje szefowi "Hell's Kitchen"? Tego dowiemy się już we wtorek, 27 maja, o godzinie 20:05 w Polsacie.
Nie przegap swoich ulubionych filmów i seriali! Kliknij i sprawdź nasz nowy program telewizyjny!