Paweł Loroch
Dziennikarz o szlachetnych rysach, choć bez arystokratycznych korzeni. Z niewyjaśnionych przyczyn wielokrotnie nagradzany na festiwalach teatralnych i wokalnych. Podczas studiów dziennikarskich na Uniwersytecie Warszawskim zwrócił uwagę wykładowców m.in. niebanalną fryzurą.
Twórca awangardowych i hedonistycznych dań kuchni domowej. Słynie z ekwilibrystyki językowej, wydał kilka książek o tematyce varsavianistyczno-kulinarnej.
Przełom tysiącleci uświetnił serią pielgrzymek tematycznych do krajów zaprzyjaźnionych, niosąc światu uśmiech, harmonię i pokrzepienie.
Propagator trankwilizacji. Autor setek różnorodnych programów radiowych i telewizyjnych (5-10-15, Czułe Dranie, Pytanie na Śniadanie, Gastrofaza, Stół z Powyłamywanymi Nogami, Latający Talerz).
Gigantyczne honorarium za udział w projekcie "Łubu Dubu" postanowił przeznaczyć na operacje plastyczne najbrzydszych przyjaciół (chodzi głównie o red. Agatę Passent).
Jego hobby to jazda konna, spacery w dżdżu i drylowanie wiśni. Prowadzi ekscytujące życie w luksusowej rezydencji z widokiem na koryto Wisły.