Reklama

"Dzieciństwo Ikara": REŻYSER

Alexandre Iordachescu

Reklama

Urodził się w 1974 roku w Bukareszcie w Rumunii. Ma podwójne obywatelstwo - szwajcarskie i rumuńskie. Od 1989 mieszka w Szwajcarii. W latach 1990-93 uczęszczał do EAD (École des Arts Décoratifs) w Genewie. W latach 1991-93 uczył się w ETM (École des Technologies Musicales). Brał udział w różnych projektach artystycznych - pokazach, instalacjach, performansach. W latach 1993-98 studiował na wydziale mediów mieszanych ESAV (École Supérieure d'Art Visuel Gen?ve). W latach 1995-97 pracował jako projektant stron internetowych, a w 1997 dodatkowo zarządzał kawiarnią internetową. W 1998 uzyskał dyplom na ESAV. W latach 1999-2004 był dyrektorem kreatywnym marchFIRST i Blue Infinity. W 2005 r. założył firmę producencką Elefant Films.

Filmografia:

jako reżyser

2009 - Dzieciństwo Ikara (The Way Beyond / L'enfance d'Icare)

2005 - Andrea's Tram (Le tramway d'Andréa), k.m.

2003 - Les démolisseurs, k.m.

1998 - Le jardin des autres roses, k.m.

1996 - Ordre-Chaos, k.m.

jako producent

2010 - La Cosmétique du Bonheur

2009 - Po tamtej stronie (The Way Beyond / L'enfance d'Icare)

2007 - Druga połowa (L'Autre moitié)

2005 - Ryna

2005 - Andrea's Tram (Le tramway d'Andréa), k.m.

materiały dystrybutora

Reklama

Dowiedz się więcej na temat: Dzieciństwo Ikara

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje