"Barwy szczęścia" na diecie!
Piękne, seksowne i wiotkie jak trzcina. Jak gwiazdy "Barw szczęścia" dbają o figurę?
- Co rano wypijam na czczo szklankę wody z sokiem z dwóch cytryn i łyżką miodu. Po wypiciu szklanki tej mieszanki oczyszcza się cera, poprawia samopoczucie i ma się mnóstwo energii do życia! - zdradza Kasia Zielińska.
Na tym dieta aktorki się zaczyna... i kończy. Ulubiona potrawa? Gwiazda wątpliwości nie ma:
- Bigos oraz schabowy z kapustą i ziemniakami. A w wersji lżejszej sushi!
Jednak, gdy przy garnkach staje sama, jej specjalność to zupa góralska - na bazie rosołu, serka śmietankowego i czosnku.
- To bardzo gęsta zupa, która ma trochę za dużo kalorii, ale jej smak jest wyjątkowy! - zapewnia Kasia Zielińska.
Tradycyjne, polskie dania uwielbia też Marta Nieradkiewicz. Najchętniej przyrządza żurek, pierogi i kluski śląskie. A poza tym przepada za kuchnią włoską. Kalorii nie liczy nigdy - a już na pewno nie w czasie podróży!
- Nie muszę spać w luksusowych hotelach, ale za to muszę dobrze zjeść! - mówi ze śmiechem gwiazda. - Na Sardynii najwięcej wydawałam w restauracjach, a czasami to były wielkie pieniądze! Odmawiałam sobie czegoś w imię krabów, czy homarów?
A Kasia Glinka?
- Staram się oczywiście zdrowo odżywiać, choć nie jestem osobą, która skrupulatnie liczy kalorie i godzinami zastanawia się nad dietą. Podstawą mojego menu są owoce i warzywa, jem chude mięso, unikam tłuszczy. W lodówce mam zawsze jogurty, kefiry i serki homogenizowane, które po prostu uwielbiam. W przyrządzanych przeze mnie posiłkach bazą jest sałata, do której dorzucam mięso, pestki i orzeszki - zdradza gwiazda.
Ale zaraz dodaje:
- Pozwalam sobie jednak na różne kulinarne grzeszki, bo kocham słodycze i oddałabym najlepszy obiad za porcję dobrego tiramisu!
Efekt? Figura modelki! Która już wkrótce przyda się Kasi na gali Telekamery Tele Tygodnia 2008. Czy ekipa "Barw szczęścia" zdobędzie nagrodę dla najlepszego serialu - i piękna aktorka wejdzie na scenę w sukni, które zapiera dech w piersi? O tym zadecydują widzowie... Głosowanie wciąż trwa!