Alexandre Lagarde (Jean Reno), uznany w całym Paryżu mistrz kuchni, cierpi na brak kulinarnej weny. Choć prowadzona przez niego restauracja jest niczym Luwr wśród muzeów, a goście z wielotygodniowym wyprzedzeniem muszą oczekiwać na stolik, Alexandre wpada w nie lada tarapaty. Nowy właściciel restauracji planuje zastąpić dotychczasowe menu rewolucyjną, znacznie tańszą kuchnią molekularną. Na miejsce Alexandra czyha niejeden młody kucharz, a on sam stoi przed bardzo trudnym wyborem. Albo dostosuje się do nowych zasad, albo zawalczy o to, co najbardziej kocha. Na szczęście na jego drodze stanie niesforny, ale bardzo zdolny Jacky Bonnot – człowiek, który potrafi ugotować wszystko.
Alexandre Legarde (Jean Reno) to szanowany szef kuchni, który z sezonu na sezon traci twórczą wenę. Jego potrawy stają się banalne, a nowe smaki nie niosą dawnych wrażeń. Wszystko się zmienia, gdy na horyzoncie pojawia się Jacky Bonnot - młody kucharz, który ma w sobie żywą pasję i nie znosi kompromisów.
Czytaj więcej
Co zadecydowało, że zagrałeś w tym filmie?
- Spodobał mi się pomysł Daniela. Był bardzo na czasie. Uwielbiam filmy z udziałem Louisa de Funesa, a zwłaszcza...