"Maraton tańca": AKTORZY

AGNIESZKA PODSIADLIK (Dżessika)

Reklama

Ur. 1981. Absolwentka PWST w Krakowie. Na scenie zadebiutowała w Teatrze Śląskim w Katowicach rolą Chłopca w "Czekając na Godota" (2000). Związana ze sceną TR Warszawa. Na ekranie zadebiutowała w 2005 roku.

Filmografia:

2011 - ZIELONA

2010 - WIELKANOC (k.m.)

2010 - LINCZ

2010 - MARATON TAŃCA

2009 - ZERO

2007 - PORA UMIERAĆ

2007 - EKIPA (serial tv)

2005 - JESTEM

KRZYSZTOF SKONIECZNY (Krystian)

Ur. 1 X 1983 w Ząbkowicach Śląskich. Aktor teatralny i filmowy, reżyser teatralny i filmowy, performer. Absolwent Akademii Teatralnej w Warszawie (2008), debiutował na scenie stołecznego Teatru Studio. Związany także z teatrami niezależnymi, współzałożyciel Stowarzyszenia Twórców Sztuk Wszelakich im. St. I. Witkiewicza. Twórca filmów dokumentalnych i teledysków (m.in. "Nie ma cwaniaka" z Łukaszem Garlińskim w ramach Projektu Warszawiak).

Filmografia:

2011 - W CIEMNOŚCI / IN DARKNESS

2011 - YUMA

2010 - MARATON TAŃCA

2009 - TATARAK

2008 - BOISKO BEZDOMNYCH

2007 - TWARZĄ W TWARZ (serial tv)

2007 - JUTRO IDZIEMY DO KINA (tv)

2006 - EGZAMIN Z ŻYCIA (serial tv)

2006-07 - DWIE STRONY MEDALU (serial tv)

2005- 08 - PITBULL (serial tv)

ŁUKASZ SIMLAT (Szymuś)

Ur. 11 XII 1977 w Sosnowcu. Absolwent Akademii Teatralnej w Warszawie (2000), związany ze stołecznym Teatrem Powszechnym, laureat licznych nagród na festiwalach teatralnych. Na ekranie zadebiutował w 2000 roku.

Filmografia:

2011 - WYMYK

2011 - IXJANA. Z PIEKŁA RODEM (w real.)

2011 - BEZ TAJMENIC (serial tv)

2010 - TRICK

2010 - OJCIEC MATEUSZ (serial tv)

2010 - NOWA (serial tv)

2010 - MATKA TERESA OD KOTÓW

2010 - MARATON TAŃCA

2010 - LINCZ

2010 - KRZYSZTOF (tv, z cyklu PRAWDZIWE HISTORIE)

2010 - CHICHOT LOSU (serial tv)

2009 - NAZNACZONY (serial tv)

2009 - LUNATYCY (k.m.)

2009 - GENERAŁ. ZAMACH NA GIBRALTARZE (także serial tv GENERAŁ)

2009 - CONTACT HIGH

2009 - 39 I PÓŁ (serial tv)

2008 - WIOSNA 1941 / SPRING 1941

2008 - NIEZAWODNY SYSTEM

2008 - NIERUCHOMY PORUSZYCIEL

2008 - NIE KŁAM KOCHANIE

2008 - NIANIA (serial tv)

2008 - NA DOBRE I NA ZŁE (serial tv)

2008 - MAŁA WIELKA MIŁOŚĆ

2008 - HELA W OPAŁACH (serial tv)

2008 - CZAS HONORU (serial tv)

2008-09 - BRZYDULA (serial tv)

2007 - IZOLATOR / WARSAW DARK

2007 - U PANA BOGA W OGRÓDKU (także serial tv)

2007 - PRAWO MIASTA (serial tv)

2007 - ODWRÓCENI (serial tv, także wersja kinowa ŚWIADEK KORONNY)

2007 - LEKCJE PANA KUKI

2007 - HANIA

2007 - POKÓJ SZYBKICH RANDEK (k.m.)

2006 - WSZYSCY JESTEŚMY CHRYSTUSAMI

2006 - STATYŚCI

2006 - MROK (serial tv)

2006-07 - KRÓLOWIE ŚRÓDMIEŚCIA (serial tv)

2006 - APETYT NA MIŁOŚĆ (serial tv)

2005 - WIEDŹMIN (serial tv)

2005-08 - PITBULL

2005 - KRYMINALNI (serial tv)

2005 - KOCHANKOWIE Z MARONY

2005 - KLINIKA SAMOTNYCH SERC (serial tv)

2005 - DOSKONAŁE POPOŁUDNIE

2005 - BOŻA PODSZEWKA. CZĘŚĆ DRUGA (serial tv)

2004 - VINCI

2004 - DŁUGI WEEKNED (tv, w cyklu ŚWIĘTA POLSKIE)

2004-05 - OFICER (serial tv)

2003 - ZERWANY

2003 - WARSZAWA

2003 - KASIA I TOMEK (serial tv)

2003-05 - DEFEKT (serial tv)

2002 - OSTATNIA KRYJÓWKA / DAS LETZTE VERSTECK

2002 - SFORA (serial tv, także w wersji kinowej BEZ LITOŚCI)

2000 - DOM (serial tv)

DARIUSZ TOCZEK (Sylwuś)

Ur. 3 III 1972 w Węgorzewie. Zadebiutował na scenie olsztyńskiego Teatru im. Jaracza w 1992 roku, następnie ukończył PWST w Krakowie, zdobywając Grand Prix Festiwalu Szkół Teatralnych w Łodzi (1998) za rolę w spektaklu "Samobójca" Nikołaja Erdmana. Związany ze scenami warszawskimi, na ekranie debiutował w 1999 roku.

Filmografia:

2011 - JEREMI (k.m.)

2010 - OJCIEC MATEUSZ (serial tv)

2010 - MARATON TAŃCA

2010 - HOCHZEITSPOLKA

2009 - PIKSELE

2009 - NAZNACZONY (serial tv)

2009 - MIASTO Z MORZA

2008 - BOISKO BEZDOMNYCH

2008 - 0_1_0

2007 - WSZYSTKO BĘDZIE DOBRZE

2007 - WSZYSTKO (k.m.)

2007 - KATYŃ

2007 - EKIPA (serial tv)

2006 - KRÓLOWIE ŚRÓDMIEŚCIA (serial tv)

2006 - DYLEMATU 5 (serial tv)

2005-10 - ZAKRĘCONE (serial tv)

2005 - SIEDEM GRZECHÓW POPCOOLTURY

2005 - OKAZJA (serial tv)

2005 - KRYMINALNI (serial tv)

2005 - KLINIKA SAMOTNYCH SERC (serial tv)

2005 - EGZAMIN Z ŻYCIA (serial tv)

2005 - DZIKI 2. POJEDYNEK (serial tv)

2005 - DALEKO OD NOSZY (serial tv)

2005 - CZAS SURFERÓW

2005 - BULIONERZY (serial tv)

2005 - 2010 - BOŻA PODSZEWKA. CZĘŚĆ DRUGA

2004 - STACYJKA (serial tv)

2004 - 05 - OFICER (serial tv)

2004 - DZIKI (serial tv)

2004 - CAMERA CAFE (serial tv)

2003 - BIAŁA SUKIENKA (w cyklu tv ŚWIĘTA POLSKIE)

2003 - PORNOGRAFIA

2003 - PLEBANIA (serial tv)

2003 - 11 - NA WSPÓLNEJ (serial tv)

2003 - CIAŁO

2002 - 10 - SAMO ŻYCIE (serial tv)

2002 - OCZYWIŚCIE, ŻE MIŁOŚĆ

2002 - KASIA I TOMEK (serial tv)

2001 - ZŁOTOPOLSCY (serial tv)

2001 - ZAKOCHANA DZIEWCZYNA (k.m.)

2001 - STACJA

2001 - PRZEPROWADZKI (serial tv)

2001 - NA DOBRE I ZŁE (serial tv)

2000 - TO MY

2000 - 01 - MIASTECZKO (serial tv)

2000 - ENDURO BOJZ

2000 - EGOIŚCI

2000 - DALEKO OD OKNA

2000 - 13 POSTERUNEK 2 (serial tv)

1999 - PATRZĘ NA CIEBIE MARYSIU (tv)

1999 - NA KONIEC ŚWIATA

1999 - SKOK (tv)

OLGA FRYCZ (Monika)

Ur. 10 VI 1986 r. w Krakowie. Córka Jana Frycza, na ekranie zadebiutowała w 1996 roku. Dwukrotnie nominowana do Orła - Polskiej Nagrody Filmowej (2002, 2011).

Filmografia:

2011 - 80 MILIONÓW

2010 - CISZA (tv)

2010 - OJCIEC MATEUSZ (serial tv)

2010 - NOWA (serial tv)

2010 - MARATON TAŃCA

2009 - WSZYSTKO CO KOCHAM

2009 - NA DOBRE I NA ZŁE (serial tv)

2009 - MIŁOŚĆ NA WYBIEGU

2009 - GENERAŁ (serial tv)

2009 - DOM NAD ROZLEWISKIEM (serial tv)

2008 - NIEZAWODNY SYSTEM

2008 - LONDYŃCZYCY (serial tv)

2007 - M JAK MIŁOŚĆ (serial tv)

2007 - KRÓLOWIE ŚRÓDMIEŚCIA (serial tv)

2007 - JAK TO JEST BYĆ MOJĄ MATKĄ (k.m.)

2007 - FACECI DO WZIĘCIA (serial tv)

2006 - RZEŹNIA NUMER 1

2006 - KRÓLOWIE ŚRÓDMIEŚCIA (serial tv)

2005 - Z ODZYSKU

2005 - PENSJONAT POD RÓŻĄ (serial tv)

2001 - BOŻE SKRAWKI / EDGES OF THE LORD

2000 - WEISER

1996 - GRY ULICZNE

1996 - GDZIE JESTEŚ ŚWIĘTY MIKOŁAJU? (tv)

JOANNA KULIG (Agnieszka)

Ur. 24 VI 1982 r. w Krynicy-Zdroju. Absolwentka PWST w Krakowie (2007), związana ze Starym Teatrem im. Modrzejewskiej w Krakowie. W 1998 roku doszła do finału "Szansy na sukces", zajmując III miejsce, co zaowocowało piosenkarską współpracą z Grzegorzem Turnauem. Na dużym ekranie zadebiutowała w 2007, zdobywając nagrody w trakcie Koszalińskiego Festiwalu Debiutów "Młodzi i Film" oraz Festiwalu Polskich Filmów Fabularnych w Gdyni za rolę w filmie "Środa, czwartek rano".

Filmografia:

2011 - THE WOMAN IN THE FIFTH

2011 - SPONSORING

2011 - LOS NUMEROS

2010-11 - SZPILKI NA GIEWONCIE (serial tv)

2010 - MILION DOLARÓW

2010 - MARATON TAŃCA

2009 - OJCIEC MATEUSZ (serial tv)

2009 - JANOSIK. PRAWDZIWA HISTORIA

2009 - I LOVE SOU MUCH (k.m.)

2008 - TRZECI OFICER (serial tv)

2008 - TERAZ ALBO NIGDY (serial tv)

2008 - CZAS HONORU (serial tv)

2007 - ŚRODA, CZWARTEK RANO

2007 - EKIPA (serial tv)

2006 - PENSJONAT POD RÓŻĄ (serial tv)

MACIEJ WIERZBICKI (konferansjer Alek)

Ur. 19 III 1971 w Warszawie. Absolwent PWST w Warszawie (1996), współzałożyciel Teatru Montownia. Na ekranie debiutował w 1996 roku.

Filmografia:

2011 - UWIKŁANIE

2011 - RODZINKA.PL (serial tv)

2010 - MIŁOŚĆ NAD ROZLEWISKIEM (serial tv)

2010 - MARATON TAŃCA

2010 - DALEKO OD NOSZY (serial tv)

2009 - U PANA BOGA ZA MIEDZĄ

2009 - OSTATNIA AKCJA

2009 - GRZESZNI I BOGACI (serial tv)

2009 - DOM NAD ROZLEWISKIEM (serial tv)

2008 - TRZECI OFICER (serial tv)

2008 - MAŁA WIELKA MIŁOŚĆ (także serial tv)

2008 - MAGICZNE DRZEWO

2007 - MAMUŚKI (serial tv)

2007 - CZTERY POZIOMO (serial tv)

2006 - OFICEROWIE (serial tv)

2006 - JOB CZYLI OSTATNIA SZARA KOMÓRKA

2006-07 - DWIE STRONY MEDALU (serial tv)

2005-06 - TANGO Z ANIOŁEM (serial tv)

2005 - OKAZJA (serial tv)

2005 - KRYMIANALNI (serial tv)

2004-05 - OFICER (serial tv)

2004 - CAMERA CAFE (serial tv)

2004 - BULIONERZY (serial tv)

2003-11 - NA WSPÓLNEJ (serial tv)

2003 - CIAŁO

2002 - MIODOWE LATA (serial tv)

2000 - PÓŁ SERIO

1996 - OPOWIEŚCI WEEKENDOWE (cykl tv)

LESZEK LICHOTA (ksiądz Damian)

Ur. 17 VIII 1977 roku w Wałbrzychu. Absolwent Akademii Teatralnej w Warszawie (2002), od tego samego roku związany z Teatrem Polskim w Poznaniu. W 2004 roku laureat Nagrody Artystycznej Poznania w dziedzinie teatru, w 2010 laureat nagrody aktorskiej na Koszalińskim Festiwalu Debiutów "Młodzi i Film" za rolę w filmie "Lincz".

Filmografia:

2010 - Z MIŁOŚCI

2010 - MARATON TAŃCA

2010 - LINCZ

2010 - HOTEL 52 (serial tv)

2010 - CHICHOT LOSU (serial tv)

2010 - APETYT NA ŻYCIE (serial tv)

2009 - SPRAWIEDLIWI (serial tv)

2009 - GENERAŁ NIL

2009 - CZAS HONORU (serial tv)

2009 - BLONDYNKA (serial tv)

2009 - 39 I PÓŁ (serial tv)

2008 - SPRING 1941

2008 - ROZMOWY NOCĄ

2008 - KRYMINALNI (serial tv)

2008 - GLINA (serial tv)

2008 - EGZAMIN Z ŻYCIA (serial tv)

2007 - ŚWIADEK KORONNY

2007 - ODWRÓCENI (serial tv)

2007 - EGZAMIN Z ŻYCIA (serial tv)

2006 - NIANIA (serial tv)

2006 - FALA ZBRODNI (serial tv)

2006 - APETYT NA MIŁOŚĆ (serial tv)

2004 - CAMERA CAFE (serial tv)

2003-2010 - NA WSPÓLNEJ (serial tv)

2002-2010 - SAMO ŻYCIE (serial tv)

2002 - KASIA I TOMEK (serial tv)

materiały dystrybutora
Dowiedz się więcej na temat: Maraton tańca

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje