"Lawstorant": OBSADA

MICHAŁ WIŚNIEWSKI- Tadeusz Czaplicki/Fragles

Reklama

Urodzony 9 września 1972 roku w Łodzi, charyzmatyczny muzyk i wokalista. Swoją muzykę określa jako fabularyzowany pop, „jest to muzyka, którą móżna postawić na każdej półce w sklepie”. W 1996 roku wspólnie z Jackiem Łągwą zakłada formację ICH TROJE, która przez 8 lat istnienia odnosi same sukcesy na polskim rynku muzycznym czego wynikiem są liczne nagrody , między innymi Nagroda Publiczności na Festiwalu w Opolu, w 2001r. Nagroda Publiczności oraz Grand Prix na Festiwalu Krajów Nadbałtyckich w Karlshamn. Wiśniewski bierze udział w reality show „Jestem jaki jestem”,a w 2003r. reprezentuje Polskę na festiwalu Eurowizji w Rydze, gdzie ICH TROJE zajmują 7 miejsce. W marcu 2004r. ogłoszona zostaje decyzja o rozwiązaniu ICH TROJE, a już w grudniu Wiśniewski powołuje nową formację Read Head, w skład której oprócz Wiśniewskiego wchodzą także cztery dziewczyny grające w lubelskim zespole Matka.

Filmografia:

2004: LAWSTORANT

2002: KASIA I TOMEK (jako Kelner w klubie)

2002: NAKRĘCENI

2002: GWIAZDOR

ZBIGNIEW BUCZKOWSKI- Bogdan Jaworski/Lawstorant

Urodzony w 1951r. w Warszawie, aktor charakterystyczny, który przez wielu jest uznawany za najlepszy przykład „naturszczyka”. W 1970r. ukończył Technikum Mechaniczno-Elektryczne w Warszawie i przez kilka lat pracował w wyuczonym zawodzie. Do filmu trafił przez przypadek. Andrzej Kondratiuk zatrudnił go do jednej z ról w swoim filmie „Dziewczyny do wzięcia” i praca aktora tak mu się spodobała, że postanowił rozpocząć karierę artystyczną. Widzom najczęściej kojarzy się z rolami cwaniaczków i kombinatorów, w które to postaci wcielał się najczęsicej. W 1986r. zdał eksternistycznie egzamin kończący szkołę aktorską.

Wybrana filmografia:

2004: CUDOWNIE OCALONY

2004: LAWSTORANT

2002: RÓB SWOJE RYZYKO JEST TWOJE

2002: DZIEŃ ŚWIRA

2001-2002: GRACZYKOWIE, CZYLI BUŁA I SPÓŁA

2001: CÓRA MARNOTRAWNA

2000: NOC ŚWIĘTEGO MIKOŁAJA

1999: AJLAWJU

1998: ZŁOTO DEZERTERÓW

1997-1998: 13 POSTERUNEK

1996: NOCNE GRAFFITI

1996: ZŁOTE RUNO

1995: NIC ŚMIESZNEGO

1993: KOMEDIA MAŁŻEŃSKA

1993: STRASZNY SEN DZIDZIUSIA GÓRKIEWICZA

1991: ROZMOWY KONTROLOWANE

1990: UCIECZKA Z KINA WOLNOŚĆ

1989: OSTATNI DZWONEK

MAŁGORZATA PIECZYŃSKA-Joanna Burska

Urodzona 04.05.1960r., absolwentka warszawskiej PWST, przez wiele lat związana z Teatrem Powszechnym w Warszawie, pod koniec lat 80-tych wyjechała do Szwecji, gdzie przebywa na stałe do chwili obecnej. W 1986r. została laureatką nagrody im. Zbyszka Cybulskiego ,a w 1996r. poznańscy krytycy przyznali jej nagrodę Róży dla najlepszej aktorki.

Wybrana filmografia:

2005: LAWSTORANT

2001: QUO VADIS

1996: DZIECI I RYBY

1996: PANNA NIKT

1995: GRACZE

1988: PIŁKARSKI POKER

1986: KOMEDIANTKA

1985: JEZIORO BODEŃSKIE

1983: NADZÓR

1983: WIERNA RZEKA

JOLANTA MROTEK-Monika

urodzona w 1970r. , absolwentka studium wokalno-aktorskiego im. D. Baduszkowej w Gdyni.

Filmografia:

2002: YYYREK!!! KOSMICZNA NOMINACJA

2001: GULCZAS, A JAK MYŚLISZ

2002: SAMO ŻYCIE

2002: HIMILSBACH-PRAWDY, BUJDY, CZARNE DZIURY

2000: PRZEPROWADZKI

2000: 13 POSTERUNEK

1999: TYGRYSY EUROPY

1997: KLAN

TOMASZ SAPRYK-Kazio Traczyk/Dzieciak

Urodzony 17.11.1966r. w Warszawie, utalentowany aktor młodego pokolenia, na co dzień związany z warszawskim Teatrem Powszechnym.

Wybrana filmografia:

2004: WESELE

2004: KRYMINALNI

2004: LAWSTORANT

2002: DZIEŃ ŚWIRA

2002: KARIERA NIKOSIA DYZMY

2001: STACJA

2001: WIEDŹMIN

2001: PORANEK KOJOTA

2000: PIENIˇDZE TO NIE WSZYSTKO

materiały dystrybutora
Dowiedz się więcej na temat: Lawstorant

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama