"Top Chef": "Ja tego dania nie puszczę"

W najbliższym odcinku programu "Top Chef" kucharzy czeka prawdziwy egzamin ze znajomości kuchni włoskiej. Uczestnicy będą przygotowywać potrawy pod okiem bezwzględnego Włocha, szefa Giancarlo Russo oraz konesera smaków słonecznej Italii - Piotra Gąsowskiego.

Uczestnicy programu "Top Chef", fot. Piotr Tarasewicz/Jake Vision

W szóstym odcinku programu "Top Chef", który telewizja Polsat pokaże w środę, 11 kwietnia, kucharze będą musieli rozwinąć skrzydła. "Oczekujemy włoskiego lotu nad kukułczym gniazdem" - zapowiada Wojciech Modest Amaro.

Reklama

Jednak jurorzy nie będą dla uczestników łaskawi. "Ja tego dania nie puszczę" - usłyszy jeden z nich od Roberta Sowy. Co jeszcze czeka kucharzy?

W najbliższym odcinku kucharzy czeka prawdziwy egzamin ze znajomości kuchni włoskiej. Uczestnicy będą przygotowywać potrawy pod okiem bezwzględnego Włocha, szefa Giancarlo Russo, który słynie z dużych wymagań i przywiązania do tradycji. Nad kucharzami ciąży więc ogromna presja.

- Co to jest?! - zapyta szef kuchni Giancarlo Russo, trzymając w dłoniach masło klarowane, służące jednemu z uczestników do podsmażenia grzybów.

- Nie, nie, nie! Błąd, to nie jest fusion! Ty robisz confusion! Grzyby na kuchnia włoska smaży na oliwa extra virgin! - zdenerwuje się Włoch.

- Nie dzień dobry! To katastrofy dzień jest! Pierwszy raz widzę ryż na patelnia! - usłyszy od niego kolejny z kucharzy.

Stojący na straży ojczystej prostoty i tradycji szef Giancarlo swoimi restrykcyjnymi zasadami wprowadzi popłoch wśród uczestników.

Czy komuś uda się ugotować perfekcyjne, włoskie danie? Zobaczcie zwiastun programu! 

 

Dowiedz się więcej na temat: Top Chef

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje