​Michał Bryś nową twarzą "Hell's Kitchen"

Czas na zmiany w kulinarnym reality show "Hells Kitchen". Po pięciu edycjach z funkcji prowadzącego zrezygnował Wojciech Modest Amaro. Zastąpił go warszawski szef kuchni Michał Bryś, który w krótkim czasie zrobił zawrotną karierę w gastronomii.

Tremy nie ma, jest ekscytacja - przekonuje Michał Bryś

Michał Bryś najpierw pracował jako reżyser, scenarzysta, menedżer artystów i producent telewizyjny. Po piętnastu latach, będąc u szczytu kariery, porzucił show-biznes, by zająć się tym, co kocha, czyli kulinariami. Odbywał staże w wielu europejskich restauracjach z dwiema i trzema gwiazdkami Michelin. W Polsce, jako szef kuchni restauracji L'enfant Terrible, potrzebował zaledwie dwóch lat, by osiągnąć kulinarne wyżyny. Prestiżowy przewodnik kulinarny "Gault & Millau" przyznał mu tytuł "Szefa Jutra 2016".

Reklama

"Tremy może nie ma, ale jest ekscytacja" - powiedział Bryś na konferencji telewizji Polsat, odnosząc się do wyzwania, jakim jest prowadzenie "Hell's Kitchen". "Nie znoszę półśrodków. Zawsze dążę do perfekcji" - wyłożył swoje credo.

"Życzę mu odwagi w zarządzaniu tym najtrudniejszym kawałkiem kuchni w Polsce" - stwierdził Wojciech Modest Amaro, dotychczasowy król "Hell's Kitchen". Co ciekawe, Bryś stażował kiedyś w restauracji Amaro.

Premierowy odcinek "Hell's Kitchen" we wtorek, 6 września, o godz. 20:05. W trudnej sztuce gotowania zmierzy się 16 śmiałków, którzy przez dziesięć tygodni będą pracować w pocie czoła u boku Brysia.



INTERIA.PL/PAP
Dowiedz się więcej na temat: Hell's Kitchen 6

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje