Reklama

Marta Chodorowska poleca

"Zawsze fascynował mnie Bliski Wschód i jego kuchnia" - wyznaje aktorka Marta Chodorowska. Odtwórczyni roli Klaudii w serialu "Ranczo" na wiosenno-letnie dni poleca szczególnie tabbouleh - sałatkę libańską z kaszy, pomidorów, cebuli, mięty i pietruszki.

"Nie bój się pietruszki, która w tej sałatce jest głównym składnikiem" - pisze Marta Chodorowska we wstępie do przepisu na tabbouleh.

Aktorka ulubioną sałatkę poleca przede wszystkim dla pań odchudzających się i tych, które muszą poprawić sobie hemoglobinę w morfologii, czyli dla przyszłych mam. Z przepisu powinni skorzystać także wielbiciele... grillowanych potraw.

"Możecie czuć się rozgrzeszeni z upieczonych na ruszcie mięs, jeśli na waszym talerzu zagości trochę witamin. A to bomba witaminowa, zmiatająca z powierzchni ziemi tych, którzy boją się zieleniny!" - przekonuje.

Reklama

Przepis na tabbouleh gwiazda "Rancza" zamieściła na swoim kulinarno-podróżniczym blogu Pastelaria. Na jego łamach aktorka przyznaje, że nie tylko smaki z Bliskiego Wschodu ją urzekły, ale także kuchenna filozofia jego mieszkańców, wedle której karmiąc ciało karmimy duszę.

Marta Chodorowska w gotowaniu i podróżach odkryła wielką pasję, dotychczas zarezerwowaną tylko dla aktorstwa. Jak pisze, gdy nie gra, to podróżuje. Jeśli nie podróżuje, to snuje plany kolejnych wojaży... pitrasząc. Smakowanie świata na talerzu przynosi jej bowiem równie wiele satysfakcji, co zwiedzanie najdalszych zakątków globu.

Chodorowska jest absolwentką Akademii Teatralnej w Warszawie. Na ekranie debiutowała w filmie "Powiedz to, Gabi". Sympatię widzów zdobyła rolami w serialach: "Ranczo" i "Barwy szczęścia".

Nie przegap swoich ulubionych filmów i seriali! Kliknij i sprawdź nasz nowy program telewizyjny!

Chcesz poznać lepiej swoich ulubionych artystów? Poczytaj nasze wywiady, a dowiesz się wielu interesujących rzeczy!

INTERIA.PL/PAP
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy