Reklama

Co Amaro ugotuje dla Obamy?

Wiemy, co szef "Hell's Kitchen" zaserwuje prezydentowi Barackowi Obamie i innym światowym przywódcom. Uroczysta kolacja odbędzie się we wtorek, 3 czerwca, na Zamku Królewskim w Warszawie.

Sezonowa kuchnia polska będzie królować na stole podczas uroczystej kolacji dla światowych przywódców, którzy przyjechali do Polski, aby wziąć udział w obchodach Dnia Wolności organizowanego w ramach 25. rocznicy pierwszych demokratycznych wyborów.

Wiemy, jakie dania szef "Hell's Kitchen - Piekielna Kuchnia" będzie dziś serwował.

W rozmowie z dziennikarką Polsat News, Magdaleną Cenker, Wojciech Modest Amaro zdradził kilka dań, które będą serwowane już dziś podczas uroczystej kolacji na Zamku Królewskim.

Znamienici goście, m.in. Barack Obama, będą mieli okazję skosztować polskich szparagów z młodym bobem i olejem bukowym robionym z liści bukowych (wytwarzany w Atelier Amaro).

Reklama

Poza tym goście spróbują polskiej jagnięciny z kaszą gryczaną niepaloną z dodatkiem palonej, karmelizowanej maślanki.

Dla osób, które nie jedzą mięsa, zostanie podany dorsz z młodymi warzywami, pachnący kwiatami lawendy, a na deser truskawki pachnące czarnym bzem i lodami z natki pietruszki. Do tego słynny czarny chleb Atelier Amaro z czarnuszką, z palonym sianem łąkowym i masłem kurkowym.

Kolacja dla światowych przywódców nie jest jedynym ważnym wydarzeniem w zawodowym życiu Wojciecha Modesta Amaro. We wtorek, 3 czerwca, szef "Piekielnej Kuchni" wybierze trójkę finalistów, którzy staną do ostatecznej walki o 100 tysięcy złotych, pracę w Atelier Amaro oraz wygraną pierwszej polskiej edycji kulinarnego show "Hell's Kitchen - Piekielna Kuchnia".

Kto to będzie? Okaże się już o 20.05 w telewizji Polsat.


Nie przegap swoich ulubionych filmów i seriali! Kliknij i sprawdź nasz nowy program telewizyjny!

Chcesz poznać lepiej swoich ulubionych artystów? Poczytaj nasze wywiady, a dowiesz się wielu interesujących rzeczy!

INTERIA.PL
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy