Agata Młynarska o swojej diecie

Agata Młynarska ze względu na zdrowie musiała zrezygnować z glutenu, ale nie upatruje w tym problemu. "Jest mnóstwo pysznego jedzenia bezglutenowego" - przekonuje prezenterka i zdradza przepisy na swoją ulubioną kaszę gryczaną i carpaccio z buraków.

Agata Młynarska lubi swoją dietę

Agata Młynarska, dziennikarka znana m.in. jako gospodyni programu "Świat się kręci", ze względów zdrowotnych musiała zrezygnować z produktów zawierających gluten, ale jak przyznaje, nie widzi w tym problemu, bo odnajduje przyjemność w jedzeniu bezglutenowym.

"Jest mnóstwo pysznego jedzenia bezglutenowego. Jednym z nich jest kasza gryczana" - mówi PAP Life Młynarska. Jak ją przygotowuje?

"Po jej ugotowaniu - jeżeli jest to porcja na dwie osoby - dolewamy do niej 4-6 łyżek oliwy z oliwek. Do tego wcieramy czosnek i wsypujemy garść albo nawet i dwie drobno skrojonej pietruszki. Wszystko razem mieszamy. Do tego dodajemy trochę soli. Proszę mi wierzyć, że nie znam osoby, która nie padłaby z wrażenia" - przekonuje i dodaje, że tego czosnku może być naprawdę tylko trochę, nie musi dominować. "Nie chodzi tylko o smak - są ludzie uczuleni na czosnek" - zauważa Młynarska.

Kolejnym przysmakiem Młynarskiej jest carpaccio z buraków. "Pasjami robię w domu gotowane buraki, które potem kroję w plasterki, posypuję kozim serem, na to daję trochę orzechów. Całość polewam oliwą. Można dodać jeszcze odrobinę octu balsamicznego albo soku z malin. To jest propozycja np. na świetną kolację" - kwituje Młynarska.

Dowiedz się więcej na temat: Agata Młynarska

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje